Just 4 me, cursus voor kinderen die opgroeien met zorg binnen het gezin

Kinderen

Just 4 me

Voor kinderen die opgroeien met een gezinslid die extra zorg of aandacht nodig heeft.

Wanneer je broer/zus of misschien wel één van je ouders een ziekte of een beperking heeft, gaat het er soms thuis anders aan toe. Het kan dan lastig zijn om daarover te praten. Misschien vraag je je wel eens af waarom hij of zij anders doet of maak je je zorgen. Ook kan het zijn dat je niet goed weet hoe je er mee om kan gaan. Dit en nog veel meer bespreken we in de cursus “Just 4 me”.

Voor wie is de cursus?

De cursus is bedoeld voor kinderen vanaf 12 jaar die opgroeien met een bijzonder gewone broer of zus. Ook kinderen die te maken hebben met een ouder met een ziekte of beperking kunnen meedoen. Je kan denken  aan een verstandelijke beperking, ADHD of bijv. een ziekte als MS. Van te voren overleggen we of de cursus aansluit bij de vragen er zijn. 

Wat gaan we doen?

Samen met trainers Josy Reuser en Natascha Hessels gaan we kennis maken met elkaar en er wordt informatie gegeven. Ook is er natuurlijk ruimte voor leuke opdrachten en plezier maken. De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten op woensdagavond van 18.30 - 20.00 uur. 

Informatie

Deelname is gratis, aanmelden is noodzakelijk. Zijn er vragen over de cursus? Neem dan contact op met MEE Mantelzorg 078-2063202 of info@meemantelzorg.nl

Voor wie? Wanneer Locatie
Kinderen die opgroeien met zorg binnen het gezin 24 mei
tot
21 juni
18:30 tot 20:00
Kantoor wijkteam, Langeweg 340 te Zwijndrecht