Triple P Oudercursus

Merk je dat je in een negatieve spiraal zit in de opvoeding met je kind(eren)? Ben je meer aan het mopperen op de kinderen dan je zou willen? En voel je je soms een politieagent thuis? Heb je het idee dat je kind niet naar je luistert? Dan zou de opvoedcursus Triple P iets voor je kunnen zijn.

Triple P Oudercursus is een intensieve opvoedinterventie van acht weken voor ouders van kinderen tot 12 jaar, die een scala aan opvoedvaardigheden willen leren. Deze ouders zijn geïnteresseerd in het stimuleren van een positieve ontwikkeling van hun kind of maken zich zorgen over de gedragsproblemen van hun kind. Het programma bestaat uit vier (2 uur durende) groepssessies met maximaal 12 ouders. Ouders doen oefeningen waarin ze leren wat de oorzaken zijn van ongewenst gedrag van kinderen. Verder leren ze specifieke doelen te stellen en met behulp van strategieën de ontwikkeling van kinderen te stimuleren, om te gaan met ongewenst gedrag en vooruit te plannen bij risicovolle situaties. Vervolgens zijn er drie (15 tot 30 minuten durende) individuele telefonische consultaties om ouders persoonlijk te ondersteunen bij het zelfstandig oplossen van problemen wanneer ze de vaardigheden thuis in de praktijk brengen. Tot slot komt de groep opnieuw bijeen om de voortgang te evalueren, te bespreken hoe de veranderingen vastgehouden kunnen worden.

Ouders kunnen met elkaar ervaringen delen, onder begeleiding van ervaren trainers. Want al voelt het soms misschien alsof u de enige bent waarbij de opvoeding niet zo loopt zoals u zou willen, u bent zeker niet alleen!

Aanmelden

Deze cursus staat op de planning voor het voorjaar 2021. Houd de website in de gaten voor meer
informatie of neem contact op met het Vivera Sociaal Wijkteam via (078) 770 81 81 of info@viverasociaalwijkteam.nl.

Landelijke regelingen

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties