Triple P Oudercursus

 

tripppp

 

Voor ouders van kinderen t/m 12 jaar.

Als je kinderen hebt, geeft iedereen je raad. Maar hoe weet je wat goed is en werkt als er zo veel tegenstrijdige meningen zijn?
 

Het Triple P – Positief Pedagogisch Programma® is een wereldwijd erkend opvoedprogramma dat je de vaardigheden biedt om met ongewenst gedrag van kinderen om te gaan en bovenal helpt problemen te voorkomen.

Waarom Triple P?

Merk je dat je in een negatieve spiraal zit in de opvoeding met je kind(eren)? Ben je meer aan het mopperen op de kinderen dan je zou willen? En voel je je soms een politieagent thuis? Heb je het idee dat je kind niet naar je luistert?

Dan zou de opvoedcursus Triple P iets voor je kunnen zijn.

Programma
Triple P Oudercursus is een intensieve opvoedinterventie van acht weken, voor ouders die zijn geïnteresseerd in het stimuleren van een positieve ontwikkeling van hun kind of zich zorgen maken over de gedragsproblemen van hun kind.


Het programma bestaat uit 4 (twee uur durende) groepssessies, 3 korte individuele telefonische sessies om ouders persoonlijk te ondersteunen en tot slot komt de groep opnieuw bijeen om de voortgang te evalueren en te bespreken hoe de veranderingen vastgehouden kunnen worden.

Tijdens de training:

  • Doen ouders oefeningen waarin ze leren wat de oorzaken zijn van ongewenst gedrag van kinderen
  • Leren ze specifieke doelen te stellen
  • Met behulp van strategieën de ontwikkeling van kinderen stimuleren
  • Omgaan met ongewenst gedrag en vooruit te plannen bij risicovolle situaties.

 

Ouders kunnen gedurende de training met elkaar ervaringen delen, onder begeleiding van ervaren trainers.

Want al voelt het soms misschien alsof u de enige bent waarbij de opvoeding niet zo loopt zoals u zou willen, u bent zeker niet alleen!

Wanneer

Dinsdag 10 november, 17 november, 1 december en 8 december van 19:00 - 21:00 uur. De afsluitbijeenkomst is op 12 januari 2022. 

Info/aanmelden

De cursus is gratis. Aanmelden kan via onze bureaudienst, bereikbaar op: 078 - 7708181 of door een mailtje te sturen naar: info@stzwijndrecht.nl 

 

 

Voor wie? Wanneer Locatie
Ouders van kinderen t/m 12 jaar 08 december
19:00 tot 21:00
Langeweg, Zwijndrecht
Ouders van kinderen 12 januari
19:00 tot 21:00
Langeweg, Zwijndrecht